TEDxHarderwijk – Why we need more critical mathematical thinking

En dan staat het nu ook online. Mijn talk over critical mathematical thinking. Over ‘het cijfers op hun echte waarde schatten’.

Met veel plezier kijk ik terug op de reis die het maken van deze talk is geweest. De keuze voor het onderwerp vormde zich als vanzelf. Het bleek een thema dat ook voor mijzelf de laatste maanden steeds urgenter leek te worden. Dat kan natuurlijk ook komen doordat het nu meer dan ooit mijn aandacht heeft. Zo las ik het nieuwe boek van Sanne Blauw, het boek van Hans Rosling en ook dat van Cathy O’Neil. Allemaal zeer de moeite waard. Ik raad ze van harte aan.

Maar er verschenen ook allerlei krantenartikelen over dit onderwerp. En in de nieuwste film over de Brexit speelt de waarde van data een doorslaggevende rol. Kortom, een onderwerp dat de aandacht in onze maatschappij verdient. En dus ook in het onderwijs. Een onderwerp dus waar ik nog wel even bezig mee ben.

Contact

Heb je vragen? Stuur dan een mail naar info@bruin-muurling.nl.