Functionele Gecijferdheid: de ene context is de andere niet.

Vandaag geef ik een lezing op de rekenconferentie van ROCvAF. De conferentie is door het ROC georganiseerd als kick-off van hun nieuwe beleid om aan de nieuwe rekeneisen voor het MBO te voldoen. Een interessante ontwikkeling binnen het reken onderwijs. Met veel plezier draag ik daar met deze lezing aan bij.

In mijn lezing ga ik in op de vraag waarom de ene context wel werkt en de andere niet. Waarom toepassingsvragen uit de belevingswereld van studenten soms toch zo gekunsteld aanvoelen en ze kracht missen om te motiveren. Sleutelwoord is authenticiteit. In mijn lezing verken ik waar een goede authentieke context aan moet voldoen om studenten optimaal hun functionele gecijferdheid te laten ontwikkelen.

Contact

Heb je vragen? Stuur dan een mail naar info@bruin-muurling.nl.