Why we need more critical mathematical thinking

“For me there is more to math. For me, mathematics is a way of looking at the world, trying to understand her and to make her more beautiful. ”


Afgelopen woensdag mocht ik over mijn grote passie vertellen op TEDx Harderwijk: wiskunde. Dit keer niet direct over wiskunde-onderwijs. Dit keer sprak ik over de rol van wiskunde in onze maatschappij. Over hoe we soms blind lijken te vertrouwen op cijfers als objectieve waarheden. En over hoe we ons gezonder tot die cijfers zouden kunnen verhouden; met kritisch wiskundig denken. In mijn talk bespreek ik twee principes die daarbij kunnen helpen: ‘definitie van succes’ en ‘pijn van de fout’.

De komende tijd zal ik concrete voorbeelden posten waarin deze twee principes helpen kritisch wiskundig te kijken.

 

Toevoeging: voor nu is de talk terug te kijken op de livestream van TEDxHarderwijk. Mijn talk begint rond de 1 uur en 54 minuten

Contact

Heb je vragen? Stuur dan een mail naar info@bruin-muurling.nl.