Over Geeke

Over Geeke

Ben je op zoek naar nieuwe inspiratie voor je reken- of wiskunde les? Wil je deze lessen een nieuwe boost geven om nog beter aan te sluiten bij de leerbehoeftes van je leerlingen?

Op deze site hoop ik je te kunnen inspireren met tips, ideeën, citaten, theoretische inzichten en links naar interessante (wiskunde)onderwijsvernieuwers.  Zodat je stapje voor stapje je reken- of wiskunde onderwijs verder kunt verrijken op een manier die bij jou en je leerlingen past.

Mijn naam is Geeke Bruin-Muurling. Al sinds 2001 houd ik mij op allerlei manieren bezig met het reken- en wiskunde onderwijs. Sinds 2012 doe ik dat als eigenaar van Educatieve Dienstverlening Bruin-Muurling (EDB). Onderwijs zit letterlijk in mijn genen net als de liefde voor het vak wiskunde. Ik vond het heerlijk om voor de klas te staan en met leerlingen aan de slag te gaan. Nu gebruik ik die ervaring en mijn achtergrond als wiskundige in mijn werkzaamheden  als onderwijsvernieuwer, als spreker, als educatief auteur, conceptontwikkelaar en als lerarenopleider.

Ik geloof in geleidelijke vernieuwing in de klas. Je laat de lesmethode niet van de een op andere dag helemaal los. Een nieuwe aanpak kost tijd; tijd om materiaal te ontwikkelen, tijd om te ontdekken hoe je leerlingen en jijzelf op veranderingen reageren en tijd om het in de vingers te krijgen. Ik geloof ook dat kleine veranderingen al grote effecten kunnen hebben. Het is dus zeker de moeite waard om gewoon te beginnen.

Kaders uit de vakdidactiek kunnen dit proces ondersteunen. Ik vind het een uitdaging om die inzichten te vertalen naar de dagelijkse praktijk en toegankelijk te maken voor docenten. Ik hoop dat ik ook met jou deze kennis kan delen en zo kan bijdragen aan het inspirerend reken- en wiskunde onderwijs dat jij maakt!

Interesse gebieden:

  • Rekenen en wiskunde
  • Doelen voor het wiskunde onderwijs
  • Doorlopende leerlijnen
  • Vakdidactiek
  • Het leren van docenten
  • ICT en het onderwijs
  • Les- en materiaalontwerp
  • Bèta onderwijs

Portfolio

Een overzicht van mijn werk is hier te vinden.

Inspirerend reken- & wiskundeonderwijs